Noodopvang Harskamp

Eind september 2021 / begin oktober 2021 is de noodopvang bij de Legerplaats in Harskamp tijdelijk geopend. Hier verblijven tijdelijk de Afghaanse evacués. The Girl Movement wil met warmte de meiden in de noodopvang een plek bieden waar ze zich thuis voelen, waar ze relaties aan kunnen gaan met Nederlanders, waar ze zich geliefd voelen in hun culturele achtergrond en uitgedaagd worden tot ontwikkeling en de eerste stapjes in integratie te zetten.

Vanuit The Girl Movement is er veel expertise in het begeleiden van deze doelgroep. Samen met een groot (nieuw) team aan vrijwilligers organiseren we elke zondagmiddag een activiteit in de noodopvang in Harskamp voor meiden tussen de 12-20 jaar oud. Er komen zo'n 60-70 meisjes meedoen bij deze activiteiten. Voor deze meiden is dit momenteel (tot school start) hun enige activiteit in de week. Veel meiden zijn al bezig met zelfstudie om de Nederlandse taal leren. Vanuit The Girl Movement proberen we tijdens onze activiteiten op een speelse manier al een aanzet te geven om de taal ook te gaan gebruiken. Bij elke activiteit zijn we met zo'n 10-12 vrijwilligers aanwezig om alles in goede banen te leiden.

Wil je dit project ondersteunen of bijdragen als vrijwilliger? Neem contact met ons op via marije@thegirlmovement.nl


Meidenclub Harskamp - team

Wilma, Swanita, Yvonne, Nicolet, Marije, Judith, Heleen, Alaa, Arjanne, Davitha, Elen, Esther, Fatima, Femke, Gloria, Haya, Judy, Lonneke, Maaike, Malika, Morwarid, Nasrin, Petronella, Nissrin, Sara, Saskia, Tabitha, Wendy en Yasmijn.