Ons team

The Girl Movement is een stichting voor en door meiden, voor en door vrouwen. Een sisterhood waarin we samen het leven delen.

Wil jij deel uit maken van deze toffe sisterhood als vrijwilliger? Wij zoeken meiden en vrouwen (16+) die willen helpen bij onze twee wekelijkse Wereldmeidenclub in Ede op woensdagmiddag. Daarnaast zoeken we vrijwilligers die willen helpen bij onze activiteiten op zondagmiddag voor Oekraïense meiden bij de noopopvang in Harskamp. Je investeert tijdens deze middagen in het contact met de meiden en wordt daarmee onderdeel van hun netwerk en je organiseert leuke activiteiten. Je wordt daarbij gecoacht door ervaren projectleiders en vrijwilligers.

Neem contact op via marije@thegirlmovement.nl voor meer informatie. We kijken uit naar jou!

Marije

Oprichter en projectleider

Syrische fatayer, stralende blauwe luchten en goede verhalen - daar hou ik van! Samen met meiden uit Eritrea, Syrië en andere landen maak ik herinneringen om nooit meer te vergeten. Dit doe ik door, samen met een geweldig team van vrijwilligers, wekelijks activiteiten te organiseren waar we samen creatief bezig zijn, nieuwe dingen leren en het lekkerste eten maken. Je bent welkom om mee te doen!

Swanita

Meidenwerker

Samen, samen en nog eens samen. Ik ben Swanita, helemaal Hollands en geboren in Ede. Ik kom uit een gezin van zeven kinderen en ik doe een sociale opleiding. Ik hou er van om onze levens samen te delen en ik geniet van het leren kennen van elkaars cultuur. Met en voor elkaar, daar sta ik voor. Together we are one!

Wilma

Oprichter en projectleider

Volwassen worden in een nieuw land en in een nieuwe cultuur is een uitdaging van jewelste. Ik bewonder de dappere meiden die bezig zijn met integreren in Nederland. Ik vind het leuk om je te leren kennen, naast je staan en je te helpen. We kunnen kletsen over school, samen solliciteren en samen de tijd vergeten omdat het zo gezellig is. Welkom!

Yvonne

Meidenwerker

Wat hou ik ervan om met jullie, "meiden" op te trekken, lol te hebben én van alles met elkaar te ondernemen. Van survivallen met elkaar tot een feestje vieren, fanatiek een spelletje te spelen óf met elkaar te eten, gillen in de achtbaan óf gewoon een gesprek over van alles en nog wat te hebben. Heerlijk vind ik het en wat geniet ik ervan!! Wat geweldig is het om allerlei culturen naast elkaar te zien en van elkaar te mogen leren. Sinds oktober 2019 ben ik bij "The Girl Movement" en van elk moment heb ik genoten. Ik hoop op nog véél mooie momenten samen! Je bent welkom om je bij deze groep te voegen, gewoon zoals je bent.

Nicolet

Meidenwerker

De eerste keer dat ik bij de meidenclub kwam was ik gelijk helemaal enthousiast! Wat een leuke, gezellige en fijne club mensen bij elkaar. Super leuk om met elkaar activiteiten te doen, te sporten, te dansen, te lachen en te praten. En wat is het leuk om iedereen met zijn eigen cultuur en achtergrond te leren kennen.

Yessica

Meidenwerker

Op zoek naar nieuw vrijwilligerswerk kwam ik al vrij snel The Girl Movement tegen. En wat ben ik daar blij mee! Vanaf het begin is het duidelijk dat het een warme omgeving is waar iedereen welkom is en waar iedereen zichzelf mag zijn. Samen leuke dingen doen, kletsen, lachen, soms wat serieuzer, gezelligheid en lekkere hapjes. De meidenclub middagen vliegen elke keer weer voorbij, elke keer kom ik daar vol energie en enthousiasme vandaan en kijk ik weer uit naar de volgende keer. Ik hoop nog vele jaren mee te mogen draaien, iedereen steeds beter te leren kennen om daardoor nog meer voor jullie te kunnen betekenen en vooral samen veel plezier te hebben.

Myrthe

Meidenwerker

Wat leuk dat ik sinds kort ook deel mag zijn van The Girl mMovement! Ik woon sinds een poosje in Ede en wilde graag wat nieuwe mensen leren kennen, en wat is dat goed gelukt! Want wat een mooie groep met leuke, lieve en gezellige meiden is dit! Ik kijk er naar uit om elkaar beter te leren kennen, van elkaar te leren en veel mooie momenten samen te beleven.

Jolijn

Stagiaire meidenwerker

Hallo meiden! Ik mag dit schooljaar stage lopen bij The Girl Movement! Misschien hebben een aantal van jullie mij al een keer gezien. En anders komen we elkaar vast nog wel tegen! Ik heet Jolijn, ben 24 jaar oud en woon in Lunteren. Ik zit op school in Ede waar ik Social Work studeer. Ik hou ontzettend van koken en kan niet wachten om jullie wat beter te leren kennen! Als jullie vragen hebben, of ergens hulp bij nodig hebben, mag je mij altijd appen of bellen! Ik kan bijvoorbeeld helpen met huiswerk of met het beantwoorden van moeilijke brieven. Ik hoor het graag!