Ons team

The Girl Movement is een stichting voor en door meisjes, voor en door vrouwen. Samen vormen wij The Girl Movement, een meisjesbeweging. Een sisterhood waarin we samen het leven delen. Wil jij deel uit maken van deze toffe sisterhood als vrijwilliger?

Wij zoeken vrouwen (16+) die willen helpen bij onze twee wekelijkse wereldmeidenclub. Je investeert tijdens deze bruisende middagen (op woensdag van 16u - 18u) in het contact met onze meiden en wordt daarmee onderdeel van hun netwerk. Je wordt daarbij gecoacht door ervaren vrijwilligers. Neem contact met ons op voor een kennismaking via marije@thegirlmovement.nl

Marije van den Berg

Oprichter The Girl Movement

Syrische fatayer, stralende blauwe luchten en goede verhalen - daar hou ik van! Samen met meiden uit Eritrea, Syrië en andere landen maak ik herinneringen om nooit meer te vergeten. Dit doe ik door, samen met een geweldig team van vrijwilligers, wekelijks activiteiten te organiseren waar we samen creatief bezig zijn, nieuwe dingen leren en het lekkerste eten maken. Je bent welkom om mee te doen!

Wilma Mussche

Meidenwerker

Tiener zijn en jezelf ontdekken richting de volwassenheid in een nieuw land en andere cultuur is een uitdaging van jewelste. Ik bewonder de dappere meiden die bezig zijn met integreren in Nederland. Ik vind het leuk om je te leren kennen en naast je staan; samen leuke dingen doen, helpen met een brief lezen, met elkaar praten en lekker eten, samen solliciteren en samen lachen. Samen is zoveel leuker dan alleen!

Swanita van Gent

Meidenwerker

Samen, samen en nog eens samen. Ik ben Swanita, helemaal Hollands en geboren in Ede. Ik kom uit een gezin van 7 kinderen. Ik doe een sociale opleiding. Genieten van elkaars culturen en onze levens samen delen. Met en voor elkaar, daar sta ik voor. Together we are one!

Yvonne Pruijmboom

Meidenwerker

Wat hou ik ervan om met jullie, "meiden" op te trekken, lol te hebben én van alles met elkaar te ondernemen. Van survivallen met elkaar tot een feestje vieren, fanatiek een spelletje te spelen óf met elkaar te eten, gillen in de achtbaan óf gewoon een gesprek over van alles en nog wat te hebben, heerlijk vind ik het en ik geniet ervan!! Wat geweldig is het om allerlei culturen naast elkaar te zien en van elkaar te mogen leren. Sinds oktober 2019 ben ik bij "The Girl Movement" en van elk moment heb ik genoten. Ik hoop op nog véél mooie momenten samen! Je bent welkom om je bij deze groep te voegen, gewoon zoals je bent.

Nicolet van Wageningen

Meidenwerker

De eerste keer toen ik op meidenclub kwam, was ik gelijk helemaal enthousiast. Wat een leuke, gezellige en fijne club mensen bij elkaar. Super leuk om met elkaar activiteiten te doen, te sporten, te dansen, te lachen en te praten. En wat is het leuk om iedereen met zijn eigen cultuur en achtergrond te leren kennen.

Annelot Meijer

Meidenwerker

Gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen met hun eigen verhalen en achtergrond, dat is waar ik van geniet. Daarom ben ik ook super blij dat ik dit jaar mijn stage mag lopen bij The Girl Movement. Elke keer geniet ik weer van een activiteit vol gezelligheid en plezier, met alle lieve, mooie meisjes. Ik kijk uit naar de rest van dit jaar en hoop dat we nog veel avonturen gaan beleven! :)

Kika Dibbink

Meidenwerker

Vanuit het boerendorpje waar ik vandaan kom krijg je weinig mee qua verschillen van culturen en perspectieven. Het feit dat mensen en hun achtergronden zo verschillend kunnen zijn, maar dat we toch minimaal één ding hebben dat ons verbind met elkaar, een vrouw zijn, is iets super moois. Om een plek te hebben waar je naartoe kan zonder oordelen en met mensen die je begrijpen en die het gezellig willen hebben vind ik onwijs belangrijk. Het gezellig bezig zijn met elkaar en van elkaar leren is ook altijd leuk!