Ons team

The Girl Movement is een stichting voor en door meiden, voor en door vrouwen. Samen vormen wij The Girl Movement, een meidenbeweging. Een sisterhood waarin we samen het leven delen.

Wil jij deel uit maken van deze toffe sisterhood als vrijwilliger? Wij zoeken vrouwen (16+) die willen helpen bij onze twee wekelijkse Wereldmeidenclub. Je investeert tijdens deze middagen (op woensdag van 16:00 - 18:00 uur) in het contact met de meiden en wordt daarmee onderdeel van hun netwerk. Je wordt daarbij gecoacht door ervaren projectleiders en vrijwilligers.

Daarnaast zoeken we ook vrijwilligers die willen helpen bij onze activiteiten op zondagmiddag voor Oekraïense meiden bij de noopopvang in Harskamp.

Neem contact op via marije@thegirlmovement.nl voor meer informatie. We kijken uit naar jou!

Marije van den Berg

Oprichter en projectleider

Syrische fatayer, stralende blauwe luchten en goede verhalen - daar hou ik van! Samen met meiden uit Eritrea, Syrië en andere landen maak ik herinneringen om nooit meer te vergeten. Dit doe ik door, samen met een geweldig team van vrijwilligers, wekelijks activiteiten te organiseren waar we samen creatief bezig zijn, nieuwe dingen leren en het lekkerste eten maken. Je bent welkom om mee te doen!

Swanita van Gent

Meidenwerker

Samen, samen en nog eens samen. Ik ben Swanita, helemaal Hollands en geboren in Ede. Ik kom uit een gezin van zeven kinderen en ik doe een sociale opleiding. Ik hou er van om onze levens samen te delen en ik geniet van het leren kennen van elkaars cultuur. Met en voor elkaar, daar sta ik voor. Together we are one!

Wilma Mussche

Oprichter en projectleider

Volwassen worden in een nieuw land en in een nieuwe cultuur is een uitdaging van jewelste. Ik bewonder de dappere meiden die bezig zijn met integreren in Nederland. Ik vind het leuk om je te leren kennen, naast je staan en je te helpen. We kunnen kletsen over school, samen solliciteren en samen de tijd vergeten omdat het zo gezellig is. Samen is zoveel leuker dan alleen, samen kom je verder dan alleen!

Yvonne Pruijmboom

Meidenwerker

Wat hou ik ervan om met jullie, "meiden" op te trekken, lol te hebben én van alles met elkaar te ondernemen. Van survivallen met elkaar tot een feestje vieren, fanatiek een spelletje te spelen óf met elkaar te eten, gillen in de achtbaan óf gewoon een gesprek over van alles en nog wat te hebben. Heerlijk vind ik het en wat geniet ik ervan!! Wat geweldig is het om allerlei culturen naast elkaar te zien en van elkaar te mogen leren. Sinds oktober 2019 ben ik bij "The Girl Movement" en van elk moment heb ik genoten. Ik hoop op nog véél mooie momenten samen! Je bent welkom om je bij deze groep te voegen, gewoon zoals je bent.

Nicolet van Wageningen

Meidenwerker

De eerste keer dat ik bij de meidenclub kwam was ik gelijk helemaal enthousiast! Wat een leuke, gezellige en fijne club mensen bij elkaar. Super leuk om met elkaar activiteiten te doen, te sporten, te dansen, te lachen en te praten. En wat is het leuk om iedereen met zijn eigen cultuur en achtergrond te leren kennen.

Judith Golstein

Bestuurslid

De meidenclub heeft iets heel speciaals en daar ben ik graag onderdeel van. In het dagelijks leven ben ik docent wiskunde dus met vragen over rekenen mag je mij een bericht sturen. Verder hou ik van sporten, goede discussies en leuke weetjes. Ik kijk er naar uit jou beter te leren kennen en je uit te dagen met stoere activiteiten. 

Ahsen

Meidenwerker

Ik denk niet dat ik met woorden kan beschrijven wat een mooie, gezellige en leuke club de meidenclub is. Jullie zijn één voor één zo speciaal. Ik ben er nog maar kort, maar geniet intens van de activiteiten, de 1 op 1 momentjes, het samen lachen, het praten en dansen. Ik hoop dat ik nog vele leuke momenten mag beleven met jullie.